CampFest privíta opäť zaujímavú kombináciou hostí

Pred nami je posledný mesiac školských a intenzívnych pracovných povinností. Ak si už teraz zapĺňate kalendár akciami, určite neprehliadnite aj CampFest, ktorý v čase 4. – 7. augusta 2016 bude prebiehať už po osemnásty krát. Tešiť sa môžete na rozmanitú zbierku talentov, ktorá sa vám na Ranči Kráľova Lehota predstavia.
ZDIEĽAŤ
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
Napísala: Michaela Paštrnáková
CampFest privíta opäť zaujímavú kombináciou hostí

Pred nami je posledný mesiac školských a intenzívnych pracovných povinností. Ak si už teraz zapĺňate kalendár akciami, určite neprehliadnite aj CampFest, ktorý v čase 4. – 7. augusta 2016 bude prebiehať už po osemnásty krát. Tešiť sa môžete na rozmanitú zbierku talentov, ktorá sa vám na Ranči Kráľova Lehota predstavia.

Už po tretí krát si svoje vystúpenie na CampFeste zopakuje “otec modernej chválovej hudby“ – Graham Kendrick (UK). Pre tých, ktorí ešte nemali tú česť, tento energický šesťdesiatnik predstaví svoje piesne naplnené poetickými biblickými pravdami, ktoré formovali pohľad na Boha mnohých generácií. Už viac ako 30 rokov v popredí kresťanskej hudby, práve vďaka jeho talentu poznáme piesne ako „Svieť Ježiš svieť“ a mnoho ďalších. Graham pôsobí hlavne vo Veľkej Británii, no zúčastňuje sa aj na medzinárodných turné, festivalov a konferencií ako vedúci chvál alebo rečník. “The Ultimate Graham Kendrick” je názov jeho najnovšieho albumu, ktorý obsahuje niekoľko vydarených duetov – s Martinom Smithom (Praise My Soul the King of Heaven) alebo s Rend Collective (Servant King), ktorých si pamätáte z minulých CampFestov.

Faith Child (UK) nie je pre slovenské publikum taktiež žiadnym nováčikom. Tento mladý spevák s obrovským talentom dokáže rozprúdiť krv aj v tých najrezervovanejších pochybovačoch. Je držiteľom prestížnej ceny MOBO Best Gospel Act z roku 2015. Sám vyštudoval umenie a jeho hudba je eklektická zmes HipHopu, Electro a Pop. V kombinácii s jeho nezameniteľnou charizmou, vždy nápaditými a výstrednými kostýmami, ako aj jasným posolstvom Krista na pozadí urban music, sa naskytá príležitosť jedinečného festivalového zážitku.

Kto nestihol Jarné džezové dni – nevadí! Svojou účasťou CampFest poctí aj formácia Ginka Plyk trio (POL). Talentovaná mladá dáma Kinga Głyk má 19 rokov a za sebou viac ako 100 koncertov po celej krajine i v zahraničí. Počas svojej kariéry má na konte hranie s vynikajúcimi hudobníkmi poľskej hudobnej scény. Jej dobrodružstvo s hudbou začalo vo veku 12 rokov, s rodinnou kapelou  GŁYK P.I.K TRIO, spolu s otcom Irekom(známy vibrafonista a bubeník) a bratom Patrickom (bicie). Napriek svojmu mladému veku už stihla spolupracovať s poprednými interpretmi poľskej hudobnej scény – za všetkých napr. Mateuszom Otrembom, známym u nás z formácie Mate.o. Dnes je Kinga považovaná za najlepšiu poľskú basgitaristku mladej generácie a vychádzajúcu hviezdu súčasnej jazzovej hudby. V marci 2015 vydala svoj debutový album „Registrácia“. Album získal veľmi dobré recenzie v renomovaných miestnych médiách.

Súčasťou CampFestu budú aj služobníci Psalm Drummers z Veľkej Británie. Už od roku 1996 slúžia ako bubeníci misiou po celom svete. Tak ako v Starom zákone, aj Psalm Drummers s radosťou hrajú na bicie nástroje rôzneho druhu v rytme tlkotu Božieho srdca, pričom prehlasujú meno Pána Ježiša.Terl Bryant (zakladateľ) bol na Slovensku už niekoľkokrát a podľa jeho vlastných slov: ”Víziou je zmiešať modlitbu a chválu a priviesť ľudí ku Kristovi práve vďaka bubnovaniu.” Medzi ich hlavné activity patria: vyučovať biblické hodnoty tým, ktorí majú radi bicie nástroje, slúžiť chválou v rámci cirkvi, zjednocovať rozdelených a slúžiť chudobným skrze misiu a aktivity.

Ukrajinská formácia Derech príde predstaviť svoju tvorbu modernej hudby, ktorú kombinujú so židovskými etnickými motívmi. Ako kapela začali fungovať už v roku 2007. V roku 2011 nahrali svoj prvý album Shiru Lamelech (Spievajme Kráľovi). V roku 2013 vyšiel aj ich druhý album Adonai Tsvaot (Pán armád). Svoje piesne zakladajú na biblických textoch – žalmoch – ktoré kombinujú s kultúrou modernej hudby. Taktiež hrajú tradičnú etnickú židovskú hudbu (ako nigus či kleizmer). Kapela je súčasťou Kyjevskej kongregácie mesiánskych Židov.

Ak ešte stále nemáte svoj lístok, behom mesiaca jún prebieha predplatné za 27,00 € na celý festival!

Do pozornosti dávame aj konferenciu MOBILIZÁCIA 2016 (17. – 19.6. 2016). Mobilizácia je konferencia pre tých, ktorí túžia, aby sa „Jeho vôľa ako je v nebi, diala aj na zemi“, pre tých, ktorí chcú stáť na modlitbách a spolupracovať v zápase za prebudenie v našej krajine. Súčasťou Konferencie je aj AWAKENING SLOVAKIA (18.6. 2016 – sobota poobede, priestor Ranča Kráľova Lehota, VSTUP VOĽNÝ!)

REGISTRÁCIA: http://www.konferencie.mpks.sk/prihlaska
VIAC INFO: http://www.konferencie.mpks.sk/mobilizacia

Text: Michaela Paštrnáková

ĎALŠIE ČLÁNKY

Obsah článku

Napíš nám

Ak si bol nejakým spôsobom oslovený Pánom Bohom prostredníctvom CampFestu, napíš nám aj ostatným svedectvo na povzbudenie.